La fisioteràpia del sòl pèlvic és una branca molt desconeguda per a moltes persones, siguin de l’edat que siguin, dins la fisioteràpia. Per sort, estem evolucionant cada vegada més i gràcies a internet i altres mitjans, aquesta branca es comença a conèixer més i tenir més present dins la nostra societat. L’objectiu d’aquesta rehabilitació és tractar per millorar i eliminar totes aquelles patologies i disfuncions que afecten al sòl pèlvic i que per tant afecten a la vida diària de totes aquelles persones que ho pateixen.

A Centres KIRMA, totes les nostres fisioterapeutes posseeixen una sòlida formació i fan servir les últimes tècniques d’electroteràpia combinades amb els exercicis més moderns per tal d’aconseguir que la recuperació sigui més ràpida i eficaç en cada cas.

Les patologies més freqüents del sòl pèlvic són:

  • INCONTINÈNCIA URINÀRIA: és la pèrdua involuntària d’orina.
  •  PROLAPSES: un prolapse és una caiguda d’un dels òrgans que es troben dins del sòl pelvià. Hi ha diferents tipus de prolapses: úter o matriu, bufeta o recte. Els diferents factors que ho desencadenen poden ser: esports d’impacte, embaràs i part, falta de força i tonicitat, pèrdua de pes molt ràpid, problemes respiratoris, entre d’altres.
  • DISFUNCIONS SEXUALS: aparèixen moltes vegades després del part degut a les episiotomies que es realitzen o per exemple quan es té por a mantenir relacions sexuals. S’anomenen disparèunies o vaginismes quan hi ha dolors durant les relacions sexuals, siguin o no amb penetració.  
  • INCONTINENCIES FECALS, GASOS: la incontinència fecal o de gasos és la pèrdua de femta o gas durant el dia. Poden ser deguts a una falta de tonicitat i força muscular.
  • TRACTAMENT PRE I POST CIRURGIA: És important preparar el cos per una cirurgia, s’ha d’enfortir el màxim possible tota la musculatura per afavorir a la recuperació postoperatòria.
  • TRACTAMENT POST PART: aquelles dones que han tingut fills, a partir de la quarentena, és important que facin una correcta rehabilitació per millorar tot el sòl pèlvic.

Els beneficis de la reeducació del sòl pelvià són:

  • Millora de la qualitat de vida, eliminació de bolquers o compreses, augment de l’autoestima i preparació al part i la menopausa.